"Preparats... ¡acció!" DANIEL VENDRELL "A mi el que més m'ha agradat és fer les disfresses perquè ens ho hem passat bé i era com Carnaval." S'han posat a la pell de diferents personatges, han sentit a parlar de 'Romeu i Julieta', de Shakespeare, i han rebut suport d'una actriu professional per l'obra de teatre que tenen entre mans. ORIOL HUGUET "Estem fent la Ventafocs i jo faig de príncep" CLÀUDIA CORDÓN "Ens ho hem passat molt bé i hem fet moltes activitats que ens ajudarien a fer el teatre." ROSA GÀMIZ, responsable de La Perla petita "Jo crec que en el fons és transmetre què vol dir fer teatre, que a vegades no es pot entendre del tot i el que fem és una mica això, i fer-ho entrant a l'escola." Aquest projecte de La Perla 29, anomenat La Perla petita, també té visites a la Biblioteca de Catalunya, la seu estable d'exhibició d'aquesta companyia dirigida per Oriol Broggi. Són activitats puntuals que ja formen part del projecte pedagògic de l'escola. ÀNGELS SÀNCHEZ, responsable del projecte de Joan Pelegrí "I juntament amb totes les matèries el teatre ja queda integrat i forma part d'això, del desenvolupament global del nen." L'interès pel teatre a l'Escola Joan Pelegrí ha animat aquest curs els alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat a crear una companyia que també disposa de l'assessorament puntual dels professionals de La Perla 29.

El projecte La Perla petita està liderat per l’actriu Rosa Gàmiz i té com a objectiu acostar el teatre als centres escolars. La relació entre les dues entitats es planteja amb anades i vingudes. L’actriu imparteix tallers al centre i els alumnes també visiten el lloc on actua la companyia, a la nau gòtica del complex de la Biblioteca de Catalunya.

Un projecte que també compta amb la col·laboració d’altres professionals de la companyia. Per exemple, el director artístic, Oriol Broggi, va impartir una classe magistral dilluns 18 de gener a alumnes de secundària del centre.

L’Escola Joan Pelegrí i el teatre

L’escola assegura que des de P3 ja fa anys que potencien l’expressió corporal i la psicomotricitat quan pocs centres ho feien. El teatre cada cop ha agafat més presència a tots els cursos al seu projecte educatiu i aquest és un pas més. Els nens preparen obres de teatre des de ben petits i juguen el paper de diferents personatges. La passió ve dels mestres del centre, alguns dels quals fa anys que van crear una companyia i aquest curs acadèmic han fet el mateix els alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat.