Les finestres tapiades de Can Framis tornen a obrir-se per mostrar l'interior del museu de la Fundació Vila Casas. Una sèrie de fotografies realitzades pels alumnes del Màster en Fotografia i Disseny d'Elisava al fons pictòric cobreixen algunes d'aquestes finestres. Els estudiants tenien llibertat creativa a l'hora de realitzar les instantànies, però de manera espontània va sorgir un fil conductor. SABELA EIRIZ, alumna "Cuando vimos todas las fotografías juntas coincidían todas en un tema en común, de cómo contactar con el espacio, como unir la mirada del espectador con las obras. Vino un poco a raíz de ahí toda la idea de Con tacto, y a partir de ahí se desarrolló como llevar esto con las texturas a través de la fotografía." Hi han participat 16 estudiants però no tots els treballs s'han exposat. Aquest projecte, anomenat Con tacto, es va començar a gestar el novembre de l'any passat i, des del primer moment, un dels objectius de la intervenció artística era treballar sobre la façana de l'edifici. PEDRO VICENTE, director del Màster en Fotografia i Disseny d'Elisava "Sacar el arte fuera, sacar el arte a la calle, hacerlo accesible. Por eso, por esa circunstancia, especialmente Can Framis, que es un sitio en el que la mayoría de la gente que pasa por aquí no entra. El intentar poner un granito de arena y, aunque sea por cinco segundos, el tiempo que dura cruzar la plaza, que puedas encontrarte, no con obras de arte contemporáneo, pero con la reinterpretación o una nueva visión de esas obras de arte contemporáneo." És la tercera vegada que la Fundació Vila Casas col·labora amb aquest màster d'Elisava, però mai abans els treballs dels estudiants no s'havien exhibit en un espai exterior.

Treure l’art a la façana

El projecte impulsat pel màster d’Elisava i la Fundació Vila Casas s’anomena Con tacto, un nom vinculat a la temàtica comuna de totes les fotografies exposades. El fil conductor són les textures dels quadres i una recerca: “com contactar amb l’espai i unir la mirada de l’espectador” amb les peces. Tot i aquesta idea, els estudiants tenien total llibertat creativa a l’hora de realitzar les instantànies.

És la tercera vegada que la Fundació Vila Casas col·labora amb aquest màster d’Elisava, però mai abans els treballs dels estudiants no s’havien exhibit en un espai exterior. Respecte a aquest punt, el director del Màster en Fotografia i Disseny d’Elisava ha destacat que la intenció era “treure l’art a fora, treure l’art al carrer, fer-lo accessible“.

Les fotografies es podran veure fins al 23 de desembre.