La Biblioteca la Sagrera – Marina Clotet s’ha especialitzat en primatologia i en la figura de Jordi Sabater i Pi. Aquest contingut, tant per a adults com per a infants, l’engeguen amb uns 80 documents nous amb les temàtiques que giren al voltant d’aquest primatòleg i d’aquesta disciplina en concret i, a més a més, el fons infantil està relacionat amb Floquet de Neu.

Aquesta especialització va ser proposada per entitats de la Sagrera, com la Comissió d’Història i Patrimoni de la Torre de la Sagrera, que es va dirigir a l’equipament perquè es valorés, tenint en compte que Jordi Sabater i Pi va ser veí de la Sagrera. El Consorci de Biblioteques de Barcelona en va donar el vistiplau.

Jordi Sabater i Pi, veí de la Sagrera

Sabater i Pi va viure durant 40 anys a la Sagrera. Residia al carrer de Felip II des que va tornar de Guinea Equatorial el 1969 i fins a la seva mort, el 2009. És considerat un dels primers científics mundials en l’estudi dels primats en estat natural. Va obtenir molts reconeixements internacionals, però el que més popularitat li va donar va ser el descobriment, durant la seva estada a Àfrica el 1966, d’un petit goril·la albí que va anomenar Floquet de Neu.

Exposició i activitats relacionades amb la primatologia

Coincidint amb la posada en marxa d’aquest centre d’interès, l’equipament ha programat activitats per a grans i petits com ara conferències, tallers infantils de dibuix o contes per conèixer Floquet de Neu.

La Biblioteca la Sagrera – Marina Clotet també està especialitzada en economia social, hort urbà i disposa d’un fons especial de transports ferroviaris.