La Biblioteca Montserrat Abelló prescriu cada mes la lectura de ciència-ficció mitjançant la publicació de vídeos terrorífics a Instagram. Es tracta d’una col·laboració amb la Biblioteca Popular Ansible, de Buenos Aires, que també està especialitzada en aquesta temàtica i que ha rebut importants donacions per part de l’equipament barceloní.

Morts vivents i ‘El conte de la serventa’

Les darreres publicacions han estat protagonitzades per morts vivents que han ocupat totes dues biblioteques coincidint amb Halloween i la castanyada, però als comptes de les dues biblioteques hi trobem les protagonistes d”El conte de la serventa’, viatges en el temps o realitats paral·leles.

Segons ha explicat a betevé la directora de la Biblioteca Montserrat Abelló, Neus Montserrat, van tenir aquesta idea per “fidelitzar gent que ja coneix la biblioteca i encuriosir gent interessada en l’àmbit de la ciència-ficció”.

Des de Buenos Aires, Carles Ros, responsable de la Biblioteca Popular Ansible, afegeix que cada mes és “un mes temàtic, com el dels robots, viatges en el temps, o morts vivents”. El repte és fer cada cop vídeos més originals, però d’idees no els en falten. Els comptes de les dues biblioteques són: Biblioteca Montserrat Abelló (@bibmontserratabello) • Instagram photos and videos i Biblioteca Popular Ansible (@bibliotecapopularansible) • Instagram photos and videos