mar amb pinguins
betevé emet els documentals del festival SUNCINE 2024
betevé amb el festival SUNCINE 2024

El pròxim 1 de novembre s’inaugura una nova edició del festival SUNCINE, que es consolida com a portaveu de la sensibilització ambiental. Amb una programació que promou la conscienciació i l’acció davant els reptes socioambientals, aquest any el festival compta amb més de 1.500 pel·lícules de 138 països, de les quals només 100 competiran en cinc categories diferents per aconseguir el màxim guardó del festival, el Sol d’Or al millor documental sobre cinema ambiental. 

El SUNCINE, a més, completa la seva oferta amb la tradicional secció Ñ, la qual vol destacar la producció nacional incorporant vuit documentals, cinc en competició i tres estrenes. Altres seccions que s’hi afegeixen són Mirades, amb documentals que aporten a l’espectador una mirada global del planeta, i Monarca, que presenta curts i animacions per  a tots els públics.  

Una secció nova

Com a novetat d’enguany, el festival dedica especial atenció al problema de la sequera i la gestió de l’aigua. Per aquest motiu ha creat una secció, fora de concurs, anomenada Panorama: Somos Agua, la qual posa el focus en l’escassetat i la gestió insostenible de l’aigua i la sequera. La pel·lícula Water for life es projectarà com a principal reclam per despertar l’interès sobre aquest problema.

“L’objectiu del SUNCINE és entretenir educant i conscienciar sensibilitzant”
Jaume Gil, director del festival

betevé acompanya el SUNCINE 

En col·laboració amb el festival, betevé emetrà una selecció de documentals de l’1 al 7 de novembre, per TDT, que ofereixen una perspectiva global sobre l’estat del planeta i la necessitat d’actuar per protegir-lo. A continuació, títols i dates dels documentals que també es podran reproduir a la nostra pàgina web fins al 23 de novembre. 

Els documentals que emetrem

  • Divendres, 1 de novembre

22 h: Ben & bEartha: La història d’amor pel compost d’una comunitat 

A Ben & bEartha, seguim l’apassionat compostador Ben Bushell mentre lidera un equip per desenvolupar una màquina que permet el compostatge a gran escala en qualsevol comunitat del món. A través de l’inspirador viatge del Ben, descobrim la bEartha, una màquina de compostatge automàtica que està a punt de revolucionar el compostatge comercial a petita escala.


  • Dissabte, 2 de novembre

15 h: Guardianas del lago  

Les dones indígenes aj tz’utujil lluiten per salvar el llac Atitlán de la contaminació plàstica. Lideren una campanya contra l’ús de plàstics d’un sol ús i exigeixen que les empreses assumeixin la responsabilitat dels seus residus. 

15.23 h: From digital trash 

Durant la pandèmia, la falta d’accés a ordinadors va afectar 200.000 nens a Israel. Aquest curt documental explora com s’enfronta aquesta crisi digital. 


  • Diumenge, 3 de novembre

21 h: Pueblos de arrecife 

Aquest documental destaca la relació de les comunitats locals de l’arxipèlag de San Andrés i Providencia i la costa pacífica de Colòmbia amb el mar, subratllant la importància de preservar els seus territoris i tradicions en la lluita pel medi ambient. 

  • Dilluns, 4 de novembre

21.15 h: Mar de lobos 

A través del viatge de l’actor i músic Nicolàs Pauls a les costes de l’Uruguai, el documental explora el conflicte entre els pescadors artesanals i les colònies de lleons marins, tots dos lluitant per la seva supervivència. 


  • Dimarts, 5 de novembre  

21.15 hAntartica – A life changing experience

El relat personal de Sue Quelch a l’Antàrtida, on la immensitat de la vida salvatge i la fragilitat del planeta es fan evidents, crea una experiència que canvia la vida. 

21.34 h : Parumanas

A Sumapaz i Chingaza, les dones agricultores lideren la lluita contra el canvi climàtic i promouen la justícia social i la igualtat de gènere a la Colòmbia rural, amb la qual demostren una poderosa resiliència femenina. 


  • Dimecres, 6 de novembre

21.15 h: La ruta de los conquistadores 

En temps de crisi ecològica global, Costa Rica es presenta com un refugi de biodiversitat. El documental explora projectes agroecològics i la idea del bon viure com a possible solució a la crisi climàtica.


  • Dijous, 7 de novembre

21.15 h: Space to live 

Una viatge personal a Kenya per explorar com el consum individual pot contribuir a la pèrdua d’hàbitats i la destrucció ambiental. 

21.34 h: The good story

Enmig de la sobreexplotació del Mediterrani, el documental destaca un notable èxit en la recuperació de les poblacions de peixos, una història d’esperança per a la conservació marina. 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a
Imatge de l'autor/a