“Cantar en grup és una injecció d’energia, ho recomano a tothom” així resumeix l’Adelina Escandell Grases els seus anys d’experiència al Canta Gran, un concert de Nadal a l’Auditori. Aquesta cantaire participa al costat de 585 persones majors de 60 anys a l’edició d’enguany i ja en van 23. La Trinitat Romero, una altra cantaire explica que cada any l’espera amb molta il·lusió i així mateix ho viu la Concepció Ventura, per a qui “la música i l’art ho és tot”.
Els beneficis de cantar
Aquest dimarts s’ha fet el segon assaig de cara al concert del dia 18 de desembre. Abans de començar a cantar, els directors d’orquestra han fet fer estiraments i entrenaments de veu als cantaires. Una vegada acabada aquesta fase han començat a assajar aquest concert organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Auditori.
Elena Mas, tècnica del departament de Promoció de la Gent Gran del consistori assegura que cantar en grup aporta beneficis físics i psicològics i alhora és eina de socialització i de participació social
Enguany el projecte musical es diu ‘El secret d’Egipte’ i se situa a principis del segle XX. La música ha estat composada especialment per a l’ocasió a càrrec d’Anna Campmany qui assegura que ha fet melodies senzilles i amb personalitat i que descriu l’experiència de composar per a gent gran com a “nova, bonica i emocionant”.
La cançó parla del viatge de dues dones amb l’Orient Express fins a la terra de les set meravelles del món antic. Les protagonistes són Gertrude Bell i Agatha Christie. La trobada de totes dues se situa al 1907 al Caire, Egipte. La curiositat les durà fins a la biblioteca d’Alexandria i juntes buscaran el famós llibre perdut fent un viatge pel Nil.
A banda dels 600 cantaires, el concert el formen cinc músics i dos cantants solistes, i sota la direcció musical de Montserrat Meneses i la posada en escena de Toni Viñals.
Els temes que cantaran són: ‘Paisatge mediterrani’, ‘Les set meravelles’, ‘Presentació Gertrude Bell’, ‘Arribada amb l’Orient Express’, ‘Coincidir en un viatge’, ‘El valor dels llibres’, ‘La història més bonica’, ‘El misteri de Hatshepsut’, ‘Creuer pel Nil’, ‘El futur que ens espera’ i ‘L’únic que importa és la passió’.