El Centre d’Art Contemporani de Barcelona situat al recinte de la Fabra i Coats acull fins al 23 de maig la mostra “Una exposició de debò”. Darrere de la proposta hi ha l’artista plàstic i professor universitari Martí Anson. L’exposició parteix d’unes estructures proposades per Anson, però l’obra canvia cada dia ja que l’artista convida els visitants a participar en l’evolució de la mateixa. A partir de materials concrets, l’artista busca la col·laboració i la creativitat de l’espectador per convertir-lo en col·laborador de l’obra.

Un procés de creació lliure

Els materials que es posen a disposició del públic són fustes, claus i un cargolador elèctric. Amb aquests elements, els espectadors que participen en el procés poden imaginar i crear elements nous que formaran part de manera momentània de l’exposició, ja que aquesta viurà un procés de construcció i deconstrucció constant durant els propers tres mesos, mentre duri la mostra.

Estudiants de Belles Arts col·laboren a donar-li forma a “Una exposició de debò”
No és una exposició estable on hi ha unes peces a admirar, sinó que hi ha un flux continu de canvis. És una manera de mostrar la similitud entre la quotidianitat, l’art i la temporalitat
Martí Anson, artista plàstic

Les estudiants, col·laboradores de l’artista

Durant aquest temps es programaran diverses accions per afavorir la progressió de l’obra col·lectiva. L’artista, que és professor de la facultat de Belles Arts de la UB, ha convocat aquests dies les estudiants de segon curs. Les alumnes han pogut experimentar el procés i contribuir en la creació i transformació de l’exposició. Les úniques normes establertes eren usar només els materials proposats per Anson i respectar l’espai i l’estètica de la sala expositiva.

No és la primera vegada que Martí Anson exposa a la Fabra i Coats. Ja ho va fer a exposició col·lectiva “Matèria primera”, al 2017. En aquella ocasió la mostra va reunir l’obra d’una trentena d‘artistes locals que es trobaven en l’equador de la seva carrera professional.