Barcelona ja està immersa de ple en les Festes de Santa Eulàlia 2024. És la festa major d’hivern de la ciutat, la de la copatrona de Barcelona, i enguany commemora els 600 anys de gegants a Barcelona i el bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé, pare del moviment coral a Catalunya. A més, i també en clau musical, el tret de sortida de les Festes de Santa Eulàlia 2024 l’han donat els alumnes de les escoles municipals de música, que celebren el 30è aniversari de la seva creació.

Per celebrar-lo, uns 300 alumnes de les cinc escoles municipals de música de Barcelona han ofert un concert a la plaça de Sant Jaume, amb un repertori de diferents estils musicals i que ha aplegat desenes de veïns i curiosos. El de les escoles de música, però, no és l’únic acte del primer dia de Festes de Santa Eulàlia: aquest divendres, 9 de febrer, també hi ha els protocols de l’Àliga, amb un seguici pels carrers del nucli antic de Barcelona per anunciar l’inici de les festes.

Consulta el programa de les Festes de Santa Eulàlia 2024 a Barcelona i tots els detalls de la festa major d’hivern, que aquest any repetirà les jornades de portes obertes.


Què vols saber de la Festa Major de Santa Eulàlia?