“La crisi ha deixat la nostra creació amb poca musculatura i d’aquí ve que calgui reforçar qualitativament les produccions dels artistes del territori”, així justifica Àngels Margarit, la nova directora del Mercat de les Flors, l’aposta per les creacions pròpies durant el seu projecte, que durarà quatre anys. En aquest sentit Margarit ha explicat que vol que la Casa de la Dansa es converteixi en la Casa dels Artistes: “Estic treballant perquè hi hagi coreògrafs residents i associats al Mercat de les Flors. La idea seria acompanyar el projecte de l’artista i veure de quina manera el Mercat pot treballar amb ells ajudant-los a desenvolupar el projecte.”

Un altre dels pilars del nou projecte de la nova directora al capdavant del Mercat de les Flors serà la recuperació de les peces de gran format. Margarit explica que “avui en dia és molt difícil que un artista o coreògraf pugui fer creacions de gran format. Gairebé tothom participa en peces de pocs intèrprets i crec que s’ha de donar l’oportunitat als coreògrafs de créixer i desenvolupar el seu treball amb tota la seva complexitat”. En aquest sentit es posarà en marxa el projecte pilot Cèl·lula, en el qual els coreògrafs podran compartir intèrprets i el Mercat de les Flors farà de productor.

La nova directora buscarà programar creacions més arriscades i que aglutinin diferents sensibilitats i estètiques. Margarit s’ha mostrat interessada en les constel·lacions al voltant d’un artista o artistes presentant les seves peces o presentant diferents col·laboradors artístics amb qui han treballat per ajudar a contextualitzar. També ha recalcat la importància dels projectes educatius i la idea de treballar en xarxa amb els diferents equipaments de la ciutat per optimitzar recursos.

Temporada 2017-2018

El nou curs s’inaugurarà amb l’espectacle ‘Rosas danst Rosas’, de la companyia Rosas, una peça representada a Barcelona l’any 1985. L’espectacle, radical i emblemàtic, ha influenciat moltes generacions d’artistes fins a l’actualitat. La temporada 2017-2018 disposarà de diferents itineraris en què es podran veure les creacions d’artistes de referència com Thomas Hauert, Sol Picó, Salva Sanchís o la col·laboració de Ramon Balagué i Sònia Gómez. A l’itinerari Increíbles es veuran diferents creacions de circ i repetiran festivals com Sâlmon o El Més Petit de Tots.