L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona, ha fet públiques les bases per participar en el programa d’adquisició d’obra artística adreçat als creadors d’art contemporani. Amb aquesta iniciativa es volen fer arribar recursos al conjunt artístic de la ciutat i de l’àrea metropolitana i alhora patrimonialitzar les generacions d’artistes que no estan plenament representades en els fons públics actuals.

Amb una dotació econòmica de 600.000 euros es preveu poder arribar al màxim nombre de creadors de peces d’art locals per crear un fons d’obres rellevant. Pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, és “una forma directa d’ajudar els creadors artístics de la ciutat després d’un darrer any molt perjudicats per la crisi sanitària del coronavirus”.

Les propostes artístiques es podran presentar fins al proper 22 de març i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) serà l’encarregat d’articular el procés de selecció i compra de les obres. Segons ha explicat el seu director, Ferran Barenblit, “el criteri de qualitat serà determinant en el procés de selecció de les propostes. Les obres escollides hauran de resultar representatives de la contemporaneïtat artística a la ciutat i de la trajectòria del seus autors, per tal de garantir-ne una representació de qualitat dins els fons públics de la ciutat”.

Un cop adquirides aquestes obres passaran a formar part del fons d’art de l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment es dipositaran en les diferents col·leccions de la ciutat del MACBA i el MNAC i se’n garantiran l’accés i la circulació pels diferents circuits d’art de la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar-les.