El Festival Loop Barcelona es reinventa per subsistir durant la pandèmia. La seixantena d’espais de la ciutat que ofereixen exposicions amb prop de 150 vídeopeces han hagut de limitar l’aforament i concertar cita prèvia amb els espectadors. Això permet als espais romandre oberts i són, ara per ara, l’oferta cultural disponible a la ciutat.

Tot i les limitacions, la directora de la Galeria L&B, Cecília Lobel, explica que també té aspectes positius: “Estem veient que el nou hàbit de trucar i quedar ho fa més íntim i la gent que ve està realment interessada en l’exposició: venen, gaudeixen i tenen el seu temps”, explica.

Autors locals i públic local

A més, en aquesta edició tan atípica el festival ha optat pels autors locals, com l’artista Vanessa Pey. Sumat al fet que el públic és també local, genera un espai de trobada i d’intercanvi que els galeristes troben molt interessant.

Pey ha estat l’autora de l’exposició “Facing Discontinuity”, inaugurada aquest dijous a la Galeria L&B. La mostra explora els límits de la identitat pròpia. Ho explica Gabriel Virgilio Luciani, que s’ha encarregat del comissariat. “Entenem la identitat com quelcom mutant, i la fotografia i el vídeo et permeten aquests jocs, per això en els vídeos veurem indagacions, viatges molt personals arran d’aquesta cerca identitària”, apunta Virgilio.

El certamen de videoart es pot veure en diversos punts de la ciutat fins al diumenge 22 de novembre.