Què? 

  • Festival LOOP 2020:

Arriba una nova edició del Festival LOOP. Malgrat la pandèmia, gran part de la programació es pot celebrar finalment de manera presencial. La creació local és protagonista d’un esdeveniment que desplega 150 peces de videoart en una seixantena d’espais d’art de la ciutat.

  • Fira LOOP 2020:

La cita incorpora, com cada any, la Fira LOOP 2020 que habitualment se celebrava en les habitacions d’un hotel i que en aquesta edició es presenta en format híbrid. D’una banda, la fira acull 29 galeries de 17 països a la plataforma en línia de la seva pàgina web (17-26 novembre). La Fira LOOP manté una part en format físic amb la presentació de LOOP Salon, que reuneix una selecció d’obres provinents de la fira, al Museu d’Història de Catalunya (17-19 novembre).

Quan?

  • Festival LOOP: entre el 10 i el 22 de novembre 2020
  • Fira LOOP: on line, entre el 17 i el 26 de novembre / presencial amb el LOOP Salon, al Museu d’Història de Catalunya, entre el 17 i el 19 de novembre

On es pot veure el Festival LOOP?

Es poden veure peces presencialment en diferentes es pas: a l’Arts Santa Mònica, el Museu Picasso, la Filmoteca, Kbr, la Casa Seat, el Centre Cívic Sant Agustí i nombroses galeries, com la de l’Àngels Barcelona, Chiquita Room o Bonbonprojects.

Què hi trobareu?

  • L’exposició inaugural: “Ara mateix” (subtítol: ‘Tot està per fer i tot és possible’).

Un conjunt de propostes de videoartistes locals que es pot veure a la planta 2 de l’Arts Santa Mònica. “Hi ha una clara preocupació per l’entorn immediat, siguin les persones grans, el adolescents, el nostre cos o també l’ecosistema”, comenta la comissària de la mostra, Rosa Lleó.

L’espai expositiu, que tradicionalment era una cambra fosca, és aquest cop és un espai diàfan amb llum natural i un terra del color de la pell humana. “Ateses les circumstàncies, convenia una sala més lluminosa”, assegura la comissària.

  • Premi de Videocreació

En la darrera edició va recaure en l’artista Mabel Palacín. Precisament, a l’Espai Balcó de l’Arts Santa Mònica es pot veure aquesta creació de Palacín, ‘Lladres’, que reflexiona al voltants dels models de comunicació i la relació entre imatges i llenguatge.