El Cruïlla és, segons l’organització, un festival que no es mesura amb xifres: “Fa molt de temps que diem que no volem ser els més grans, sinó els millors”, ha declarat Jordi Herreruela, director de l’esdeveniment. Tot i això, en la roda de premsa de balanç de l’edició 2022 han explicat que hi han passat 72.000 persones. Les dades són molt similars a les del 2019, l’última edició abans de la pandèmia. En aquest sentit han assegurat que estan satisfets pel fet de no haver perdut públic com a conseqüència dels dos anys de restriccions per la covid.

Però a banda de l’èxit de participació, des del Cruïlla afirmen que estan eufòrics pel fet de poder ser un referent dels festivals que se celebren a Barcelona: “Tenim la sensació que el Cruïlla continua marcant el camí cap a un nou model de festival: divers, plural quant a la programació musical, que s’identifica molt clarament amb la ciutat de Barcelona, amb una mida mitjana-gran, però amb grans serveis, còmode i amable”, ha declarat Herreruela.

Festival cruïlla 2022

Segueix l’aposta per la sostenibilitat

El model que defensa el Cruïlla també té en compte la sostenibilitat. Herreruela ha volgut posar sota la lupa el gran impacte que generen els festivals en relació amb l’entorn. Ha dit que el major impacte que generen els grans esdeveniments és la presència de públic internacional, en referència a la petjada ecològica que deixen els viatges. En aquest sentit Herreruela ha afirmat que el 95 % del públic del Cruïlla és català. També són locals, explica, bona part dels artistes, els productors i els treballadors, i “no fem servir plàstics”.

Un cartell “per fer ballar”

Herreruela ha afegit que estan “especialment satisfets” amb el cartell d’aquesta edició. Una aposta per artistes que “segurament no eren els del moment”. “Vam anar a buscar artistes peculiars, singulars, que feia temps que no venien a la ciutat”, ha explicat. “Volíem un cartell perquè el públic tornés a ballar!”, ha exclamat.

Sense pistes del Cruïlla 2023

Des de l’organització no han volgut revelar cap secret sobre com s’imaginen l’edició del 2023. Sí que ha remarcat, però, que treballen per donar continuïtat al Cruïlla amb les propostes culturals que omplen Barcelona al llarg de tot l’any.