L’Ateneu Popular de 9 Barris ha superat tots els impediments de la pandèmia i ha aconseguit programar el seu 25è Circ d’Hivern, que repassa l’evolució de la història cultural i religiosa europea. ‘Fins i tot la foscor’ afronta entre tècniques circenses, dansa, teatre i música en directe, temes profunds com la mort o el sentiment de culpa, però des d’una visió tragicòmica.

Entre la metafísica i el teatre de l’absurd

‘Fins i tot la foscor’ és una obra de creació col·lectiva, sorgida a partir de la posada en comú de les reflexions dels sis artistes. “Vam poder entrar molt profundament en la creació, perquè no hi havia cap altra distracció, tret del coronavirus”, afirma Philine Dalhmann, codirectora de l’obra. El resultat és una obra recomanadaper la profunditat dels temes per a espectadors a partir dels 8 anys.

Més funcions que altres anys

La situació actual ha obligat a reduir l’aforament, però des de l’Ateneu s’ha decidit posar a la venda les entrades al preu habitual. Això sí, amb la possibilitat d’oferir un donatiu. A més, els passis s’allarguen un cap de setmana més del que és habitual, fins al 24 de gener, sumant així un total de 24 funcions.

Col·laboració amb el Grec

Ja fa anys que les produccions del Circ d’Hivern giren més enllà de l’escenari de l’Ateneu Popular 9 Barris un cop acaba Nadal. Aquest any la gira està garantida gràcies a dues noves col·laboracions durant la creació de l’espectacle. “Estem molt contents de tenir el suport a la coproducció del Grec Festival, companys de viatge en aquest procés de creació. Presentarem l’espectacle també al Grec 2021. I gràcies a la col·laboració amb la Xarxa Transversal de teatres públics de Catalunya, un cop tinguem la temporada feta aquí anirem pels pobles de Catalunya”, explica Javier Casado, encarregat del Suport a la Creació de Circ de l’Ateneu Popular 9 Barris. De moment ja tenen previst actuar a set municipis.

Comparteix a: