L’Ateneu Popular 9 Barris pateix per la viabilitat del projecte. Les darreres restriccions anticovid han obligat a suspendre els espectacles programats, que són la font d’ingressos principal. Els responsables del centre adverteixen que hi ha en perill una cinquantena de llocs de feina, entre fixos i ocasionals.

De fet, el projecte s’ha vist afectat des de l’inici de la pandèmia, amb un tancament i una obertura posterior amb restriccions. Tot plegat s’ha convertit en un maldecap per als programadors de l’equipament que han de reajustar, reprogramar i, fins i tot, cancel·lar espectacles segons la situació sanitària.

Les restriccions tornen a afectar la programació

En els darrers mesos, l’Ateneu havia aconseguit una certa estabilitat en la programació i els cursos, però ara les noves mesures sanitàries els han trastocat de nou l’agenda. De moment, han pogut salvar la majoria dels espectacles reprogramant-los per a més endavant. Però el Circ d’Hivern, que precisament fa enguany 25 anys, penja d’un fil i a hores d’ara no se sap com ni quan es farà.

Reunions per fer reajustos

En els propers dies, l’equip de l’Ateneu Popular 9 Barris es reunirà d’urgència per intentar quadrar els números i poder mantenir el personal, tant els que són a la plantilla com els eventuals. Des de l’Ateneu fa temps que es defensen tots els llocs de treball que depenen de la cultura, molts amb poca estabilitat i manca de recursos en temps de crisi, com l’actual.