JANICE MORET, organitzadora del 48h Open House BCN "El fet que això sigui possible és perquè passa a tota la geografia física de Barcelona, amb la qual cosa existeix aquesta proximitat de trobar-te la bona arquitectura al costat de casa teva i la bona arquitectura és una petita casa, una antiga església, un gran edifici."

La torre de Collserola, de l’arquitecte Norman Foster, centres de creació com el Canòdrom de la Meridiana o la central del Circ al Fòrum es podran visitar els dies 22 i 23 d’octubre. També es podrà entrar al recentment rehabilitat Hotel Espanya i al cementiri de Montjuïc.

El certamen, que és gratuït, va reunir en la primera edició – l’any passat- 25.000 visitants. De fet, l’èxit va ser tan aclaparador que edificis i parcs es van quedar petits: molts dels visitants van haver de girar cua en arribar als espais on volien entrar perquè ja estaven plens. És per això que, el més recomanable, és reservar als espais on sigui possible per no realitzar un desplaçament en va.

L’any passat es va poder accedir, per exemple, a la torre de Colom, l’antiga fàbrica de cervesa Damm, palaus com el de la Virreina, el Mulla i el Centelles (tots ells a Ciutat Vella) i també a habitatges particulars situats en espais emblemàtics de Barcelona. En aquesta edició es mantindran els edificis més vistats de l’any passat: la Casa Pérez Samanillo (que acull la seu del Cercle Eqüestre), l’Ateneu Barcelonès, la biblioteca Arús, l’Hotel Mandarín Oriental o l’edifici Media-Tic, entre d’altres.

Jaume Ciurana, el tinent d’alcalde de l’àrea de Cultura, ha assenyalat que la iniciativa contribuirà que els ciutadans no només se sentin “consumidors” de cultura, sinó que es converteixin en còmplices dels espais menys accessibles de la ciutat.