Que la pandèmia ha estat un revulsiu per empoderar la tecnologia és una realitat. Durant els mesos de confinament es van disparar el teletreball, els tràmits administratius en línia o les compres a través d’internet. Van arribar per quedar-se, però en alguns sectors de la població els entorns virtuals són encara inaccessibles. Amb l’objectiu de trencar aquesta bretxa digital, durant tota la setmana s’ha celebrat la sisena edició de la Mobile Week Barcelona.

Aquest 2022, la cita tecnològica lligada al Mobile World Congress se centra en tres àmbits. El primer, aprofundir en els drets digitals: qui som a la xarxa i com podem protegir i exercir els nostres drets sobre aquesta identitat. Un segon àmbit es dedica a les habilitats professionals per garantir un bon ús de la tecnologia i les oportunitats laborals d’aquest entorn virtual. Un tercer àmbit se centra en els nous formats d’entreteniment en els suports digitals: oci, cultura i creativitat als mòbils i tauletes.

Mobile Week Barcelona 2022

Recuperar la presencialitat

La Mobile Week, una iniciativa de la Mobile World Capital, s’ha adaptat a la pandèmia amb formats híbrids o edicions totalment virtuals, fins i tot els anys que no s’ha celebrat el congrés de telefonia. Amb l’objectiu d’arribar al màxim de ciutadans i aconseguir que les activitats siguin útils, aquest any s’ha potenciat la presencialitat per acompanyar i assessorar els participants.

Hi ha xerrades que reflexionen des d’un vessant més teòric sobre l’impacte de la tecnologia a les nostres vides, però també tallers pràctics per treure el màxim profit dels recursos digitals.

Family Day Mobile Week

Dediquen un dia a les pimes i a les famílies

En aquesta edició hi ha novetats com la celebració del PYMES Day, una jornada dedicada a la petita i mitjana empresa per assessorar les marques sobre les oportunitats del comerç electrònic i el màrqueting virtual. Cristina Colom, directora de la Mobile Week, creu que aquesta activitat pot donar una empenta a les empreses i guiar-les en la transició als entorns virtuals.

La mentoria tecnològica també vol ser intergeneracional i a jornades com el Family Day persones de diferents edats comparteixen coneixements. La idea de la trobada, que es fa per primera vegada, és convidar pares i avis a descobrir els entorns en què es mouen els més joves: quins són els jocs que els agraden, com navegar de forma segura a internet o com treure el màxim partit als dispositius tecnològics.