MARTA PRAT: "Era a 400 metres d'un dels llocs on va haver-hi un dels tirotejos. Vam estar allà bloquejats tota la nit fins a les tres de la matinada, que vam poder agafar un taxi, de fet trucàvem i no hi havia taxis." MARTA NIEVES: "Nosaltres teníem estudiants que estaven a l'estadi i el que ens preocupava era això, i després la resta van anar tornant a l'hotel, els vam anar contactant via email, via Facebook." CRISTIAN MONFORTE: "Ahir a la nit com que van tancar tots els transports, hi havia aquest risc, la policia va fer una crida perquè la gent anés a llocs tancats, que no sortís perquè tècnicament hi havia aquests terroristes al carrer." JORDI BRESCÓ: "Jo estic aquí de pràctiques a l'RFI i també acull la cadena de televisió, és un nucli potent d'informació. Les mesures de seguretat s'han extremat, per exemple, la persona que obre la porta abaix duu una armilla antibales, les mesures de seguretat a l'hora d'accedir són molt més fortes."

La Marta Prat fa 11 anys que viu a París i ahir a la nit estava sopant al centre quan els va sorprendre la notícia dels tirotejos a només a 400 metres del local on es trobava. Diu que la majoria es va assabentar a través dels missatges de mòbil d’amics i familiars que els preguntaven si es trobaven bé. Es van haver d’esperar al bar fins ben entrada la matinada, quan van trobar un taxi que els portés a casa.

Avui toca quedar-se a casa com a mesura de seguretat. El Cristian Monforte, que estudia un màster a la Sorbona, diu que avui no sortirà de la residència estudiantil. Diu que per la finestra es veu una ciutat en calma i silenci, però un silenci com de por. Ens ha explicat que ha estat una nit molt llarga trucant i enviant missatges als seus amics per saber si estaven tots bé.

El Jordi Brescó és periodista a BTV i està fent un mes de pràctiques a l’emissora Radio France Internationale. Ens comenta que ha notat que les mesures de seguretat són més fortes, tot i que s’ha pogut moure sense problema en transport públic per les rodalies del sud de París.

Els atemptats també han agafat per sorpresa molts que estaven a París de cap de setmana turístic. La Marta Nieves acompanya un grup de 130 estudiants d’intercanvi que, de moment, continuen tancats a l’hotel sense saber si tornaran demà en el vol programat o podran avançar la tornada a avui. Les xarxes socials els han permès comunicar-se amb les seves famílies i saber l’última hora dels atemptats.

Facebook i Twitter, al servei de la solidaritat

Precisament per ajudar a localitzar amics i coneguts que es trobin a París, Facebook ha activat un servei de localització de les amistats. Es tracta d’un avís que confirma si l’amic en qüestió continua actiu a la xarxa, i si és així ho confirma a través d’un missatge a la resta de les amistats.

També Twitter s’ha omplert de missatges de solidaritat. Alguns dels hashtags més utilitzats han estat Tots Som París, Pray For France o Pray For Paris. També hem vist com molts usuaris compartien aquesta imatge de la Torre Eiffel convertida amb un símbol de la pau.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a