A la incubadora hi podran accedir projectes ja constituïts que no tinguin més de dos anys d’activitat. Per a la selecció es tindrà en compte que els equips estiguin formats per personal científic i/o tècnic i que el producte que desenvolupin es basi en resultats extrets de la recerca. L’espai preveu acollir també empreses estrangeres per fer prospecció de mercat i un programa específic de preacceleració per detectar potencials emprenedors.
A la presentació, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que la incubadora vol ser “un centre públic de referència” que allotjarà “empreses que no podrien arrencar per si mateixes”. Pisarello ha afirmat que el sector de les TIC és el que ha generat més ocupació estable i amb millors salaris i que iniciatives com aquesta volen contribuir a fer de Barcelona “un ‘hub’ tecnològic”.
Una de les iniciatives que s’hi ha instal·lat és Rokubun, una empresa que ofereix solucions de geolocalització de precisió a un preu reduït per a drons o vehicles autònoms. Volen llençar-se al mercat després d’haver desenvolupat ja un primer prototip que permet la geolocalització per sota d’un metre d’error. El director de l’empresa, Xavier Banqué, ha explicat que l’estada a la incubadora els permet “guanyar temps i competitivitat”.