El talent científic i tecnològic es reuneix aquest cap de setmana a Barcelona en la hackató més gran del món. Un centenar de persones s’enfronten a una vintena de problemes plantejats per la NASA en àmbits com la sostenibilitat, salut, educació o l’exploració de l’espai amb el repte de plantejar respostes innovadores. “Aquesta hackató és una oportunitat única perquè els participants desenvolupin solucions innovadores que poden tenir un impacte global i alhora una forma de potenciar el talent local i crear llocs de feina“, explica l’Oscar Sala, CEO de NASA SpaceApps.

Visibilitzar el talent científic del país

Aquesta edició suma 280.000 inscrits de 80 països diferents que competeixen de forma simultània. L’any passat un dels equips espanyols va classificar-se entre els tres primers i dos dels participants van rebre una menció especial. En aquest sentit, el director general d’Innovació del Departament d’Empresa, Lluís Juncà, assegura que la “hackató representa una oportunitat única per visibilitzar el talent que hi ha a Catalunya i a idees trencadores que contribuiran a donar resposta als grans reptes globals”.

Per la seva banda, la directora General de Transferència i Coneixement, del Departament d’Universitats, Laia Arnal, ha afegit: “Catalunya es posiciona com a epicentre de la innovació amb l’arribada el NASA Space APPS Challenge”.