Abans de decidir has de provar treballa amb els joves per activar-los i motivar-los, donant-los els recursos que necessitin perquè siguin capaços de continuar amb altres formacions un cop tinguin més clar el que els interessa.

Els joves que participen en Abans de decidir has de provar arriben dirigits des de Serveis Socials o des dels mateixos instituts. En el moment en què veuen que no acabaran l’educació secundària obligatòria els deriven a aquest projecte, que els ajuda a veure el que més els agrada. També hi arriben nois dirigits des de Càritas o centres d’acollides d’immigrants. En principi, aquests tallers d’oficis estan dirigits a joves del barri de la Marina però, a la fundació Mans a les Mans, no tanquen les portes a ningú.

El responsable del projecte, Pepus Vilageliu, explica que el nombre de participants és molt variable, ja que, sigui perquè han trobat feina o per dificultats personals, alguns alumnes deixen el curs a mitges. Però afegeix que és una proposta oberta i que, per tant, es pot començar el curs en qualsevol moment de l’any.

Fa cinc anys que el projecte està en funcionament però ha tingut alguns alts i baixos, ja que econòmicament és difícil de sostenir atès que els alumnes no paguen res. A més, des de l’organització expliquen que és complicat obtenir subvencions i esperen que el Pla de barris ajudi a millorar aquesta situació.