Crear espais verds a qualsevol lloc, per petit que sigui. Aquest és un dels objectius del taller de microjardins programat per Sembra natura al Centre Cívic Can Deu, a les Corts, per potenciar la jardineria sostenible. Els participants han utilitzat recipients en desús per donar-los una segona vida.

Els veïns de les Corts han pogut gaudir d’un dels tallers del programa Sembra natura que impulsa l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament. Es tracta d’un taller educatiu que vol potenciar la presència de verd a la ciutat. En primer lloc, els usuaris han hagut de crear un substrat adequat per a què hi creixin bé els cactus i les plantes crasses.

Per a aquest taller han escollit un tipus de plantes que necessiten poca aigua, ja que s’adapten millor al règim de pluges mediterrani i això les fa més sostenibles perquè només s’han de regar un cop al mes. A més, són plantes que es reprodueixen amb facilitat a partir d’esqueixos, per això una mateixa planta s’ha pogut utilitzar en diversos microjardins.

Per fer el microjardí que cada usuari s’ha endut a casa, els participants han hagut de portar un recipient que ja no utilitzaven i li han donat una segona vida. Així, a més de fomentar la jardineria sostenible també han potenciat la reutilització.