Fa 20 anys que l’arxiu del Poblenou va posar en marxa la seva revista. Publiquen un número anualment i cada exemplar tracta una temàtica determinada. El darrer, sobre l’antiga fàbrica metal·lúrgica de Can Girona, ha estat guardonat amb el premi Bonaplata per la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic.

És el tercer cop que l’Arxiu Històric del Poblenou guanya el premi Bonaplata, que valora la recuperació del patrimoni industrial, tècnic i científic, però és la primera vegada que aquest guardó també el reben en reconeixement a la trajectòria de la seva publicació. Es tracta de la revista ‘Icària’. És d’àmbit local i l’arxiu la va fundar ara fa 20 anys amb la voluntat d’apropar-se als seus socis i obrir-se al barri.

Però no només la revista està d’aniversari, l’arxiu arriba enguany als 40 anys amb la vista posada en el futur i en l’inici de l’activitat a la nova seu de la Torre de les Aigües del Besòs.

Altres premis Bonaplata

Van rebre el primer premi Bonaplata l’any 1992 per un llibre dedicat a l’antic barri d’Icària; el segon va ser per a l’exposició “Fet al Poblenou”, i el darrer, per l’últim número de la revista ‘Icària’, dedicat a l’antiga fàbrica metal·lúrgica de Can Girona.