Reflexionar sobre els estereotips envers les dones i reivindicar la igualtat entre sexes. Aquest és l'objectiu del 'Rap de les dones', la cançó que estan enregistrant els alumnes de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer. Gala Colomé i Aya el Kajouai alumnes "Ha estat xulo. Per mi és la primera vegada que m'hi han posat un micro, els cascos aquests grans i tot. Ha estat molt xulo, sí." [insert cançó] Per posar lletra a aquest rap els alumnes van fer una pluja d'idees sobre les desigualtats que perceben diàriament. Gala Colomé i Aya el Kajouai alumnes "Vam anar cadascun dient les coses que notava del dia a dia, per exemple que l'home és més important que la dona. Llavors vam parlar sobre això i la vestimenta, que dóna igual com et vesteixis." Álvaro Soto i Jordy Quispe alumnes "A vegades és una mica estrany sentir-te superior. Nosaltres també volem que siguem tots iguals." Aquesta escola va decidir treballar el Dia Internacional de les dones des de diferents punts de vista i a l'assignatura de música va sorgir la idea de crear una cançó. Carla López i Anna Castell professores "Una mica deien els nens que la música fa que el missatge surti cap enfora i una mica també és que ho visquin dins la seva pell." "Llavors s'han adonat de coses que per a ells no eren tan evidents però que en posar-les en un lloc, veure i dir: 'Ostres, potser podem compartir més tasques, més coses que no estem fent'." El videoclip d'aquesta cançó estarà disponible al web de l'escola després de les vacances escolars de Setmana Santa.
L’objectiu del ‘Rap de les dones’ és que els nens reflexionin sobre els estereotips envers les dones que existeixen actualment. Per posar lletra a aquesta cançó els alumnes van fer una pluja d’idees sobre les desigualtats que perceben diàriament: “Cadascun va anar dient les coses que notava del dia a dia, per exemple que l’home és més important que la dona”, explica Aya El Kajouai.
Un dels nens que ha participat en aquesta iniciativa és Álvaro Soto, qui explica que per ell és una mica estrany sentir-se superior a les seves companyes només pel fet de ser un noi i afirma: “Nosaltres també volem que siguem tots iguals”. Per això, amb aquest rap, volen reivindicar la igualtat entre homes i dones.
La música com a altaveu
L’Escola Mossèn Jacint Verdaguer va decidir treballar el Dia de les Dones des de diferents punts de vista i aquesta cançó és el resultat de la feina feta en l’assignatura de música. La professora Carla López explica que la idea inicial no era fer una cançó i que van ser els alumnes els que van dir que “la música fa que el missatge surti cap enfora” i el professorat va considerar que també era una forma que ells ho poguessin viure en la seva pell.
D’aquesta manera els alumnes van fer una cançó que, finalment, han decidit enregistrar. A més, han anunciat que el videoclip d’aquest rap estarà disponible després de les vacances de Setmana Santa al web de l’escola.