Els Mossos d’Esquadra han presentat un projecte per prevenir i detectar abusos a persones amb discapacitat. Amb la col·laboració de Dincat, que aglutina 300 entitats socials, la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Catalana Síndrome de Down, han dissenyat un programa que inclou un seguit de tallers per tractar com identificar els abusos sexuals, psicològics, econòmics i delictes relacionats amb l’ús de tecnologies. Des del cos policial insisteixen en què les persones amb discapacitat poden convertir-se en víctimes fàcilment per la seva vulnerabilitat.

Al 2017, de tots els abusos i agressions sexuals que es van denunciar, un 5,2 % eren de persones amb discapacitat, de les quals una gran majoria eren dones (87 %).

Durant els tallers es visualitzaran vuit vídeos que representen diferents tipus d’abusos d’una manera molt il·lustrativa i senzilla perquè les persones amb discapacitat puguin identificar aquests casos fàcilment si els viuen.

La formació també va dirigida a aquells que es fan càrrec del col·lectiu i a agents dels Mossos d’Esquadra perquè sàpiguen com tractar amb aquestes persones, que moltes vegades no denuncien situacions d’abús per por o inseguretat.