El jutge ha enviat a presó una parella d’un clan familiar per traficar amb cocaïna de la parella. L’autor és d’origen dominicà i la dona, d’origen equatorià. Els detinguts havien amagat la droga en un tros de canonada de PVC unida a la canonada principal del pati de llums que donava al lavabo del domicili.

La policia va entrar el 16 de març al domicili del matrimoni, que de manera continuada es dedicava a realitzar passis de droga al carrer, concretament a la rambla de Badal i als entorns. Els agents van trobar dins el domicili 46 paperines de cocaïna amagades en una cafetera i uns 350 grams de cocaïna amagats en el tub de PVC. També es van comissar uns 5.000 euros en efectiu en bitllets fraccionats i diversa substància de tall per a la cocaïna.

Aquesta ha estat l’última operació dels Mossos d’Esquadra a Sants-Montjuïc, però els agents han fet diverses actuacions contra el tràfic de drogues des de principis d’any. Fins ara, han desmantellat 11 plantacions de marihuana i han detingut vuit persones al districte per traficar amb aquesta droga. En total, la policia catalana ha comissat més de 1.600 plantes de marihuana i també diversos quilos d’haixix.

L’1 de febrer va començar el primer dispositiu de l’any dels Mossos d’Esquadra contra el tràfic de drogues. Va ser al barri de la Marina de Port de Barcelona. Es van intervenir 663 plantes de marihuana i tota la infraestructura necessària per al seu cultiu i distribució.

Arran d’aquesta investigació, es van vincular els detinguts amb una altra plantació ubicada a Tordera que va quedar desmantellada el 14 de febrer. La investigació va portar els agents fins a una casa a la localitat de Tordera, on residia un home dedicat en exclusiva a la cura de la plantació a canvi de 2.000 euros mensuals i allotjament. Les persones detingudes, de nacionalitats espanyola, italiana, holandesa, equatoriana i dominicana, estan acusades d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre per tinença d’armes.

Algunes d’aquestes investigacions continuen obertes i no es descarten noves detencions.