“Mar obert” sorgeix a partir d’una peça creada per Carla Busquets fa dos anys. L’andreuenca va utilitzar la capsa buida d’una llauna d’anxoves com a escenari per a un seitó de paper. A partir d’aquí es va teixir una exposició amb un conjunt d’obres que il·lustren part de la fauna i l’entorn marins. “Abans d’estar enllaunats han estat lliures nedant al mar”, reivindica Busquets.

Una mostra crítica amb l’acció humana al mar

L’exposició també vol ser crítica amb l’impacte mediambiental que suposa la sobrepesca, el turisme de masses a la costa i la contaminació. A més, els peixos que hi apareixen es troben en perill d’extinció.

El procés creatiu de les peces té com a element principal el suport paper i la tridimensionalitat d’aquest material. Carla Busquets, amb formació en belles arts i enquadernació, explica que el paper és mot resistent, versàtil i a la vegada fràgil per manipular. Aquest material el combina amb tècniques de dibuix i il·lustració i enquadernació.

Exposició solidària

Clara Busquets va començar a treballar en aquesta exposició al febrer. Anteriorment la mostra ja es va poder veure al Guinardó i ara n’ha renovat algunes peces per al Centre Cívic Sant Andreu, on estarà fins al 26 de setembre. Les peces estan a la venda i es poden adquirir a través de la pàgina web de l’artista. El 10 % dels guanys aniran destinats a la Fundació CRAM, per a la conservació i recuperació de la fauna marina al Mediterrani.