Nens del Vendrell, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Badalona, els Maduixots, els Castellers de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Minyons de Terrassa són les colles que ja utilitzen l’aplicació APPsistència. Tot va començar als assajos dels Castellers de la Vila de Gràcia. Els de la camisa blava feien les pinyes a llapis i paper i registraven l’assistència de manera manual. L’Àngel Casellas, membre de la colla i informàtic, va pensar una manera d’informatitzar aquest procés. Amb l’aplicació APPsistència s’automatitza l’elaboració de les pinyes i el registre i permet guanyar agilitat a l’hora de fer les estructures i centrar-se en els castells i les proves durant els assajos. Veient el bon funcionament, l’Àngel va oferir a altres colles l’adquisició de la llicència d’ús del sistema. A més dels mòduls bàsics, l’aplicació permet adaptar-se a les necessitats de cada colla.

La confecció de les pinyes era la funció més esperada per a les colles. Ara, es pot fer en línia, això significa que hi ha una pantalla on es creen els castells que la colla estigui assajant, es fa el dibuix de l’esquema de la pinya i al costat hi ha un llistat de les persones disponibles al local. A més de crear la pinya, també es poden importar models ideals o de dies anteriors, no cal sempre començar de zero. Un cop creada la pinya es pot projectar, perquè tothom vegi la seva posició i ja no cal cantar-la, com es feia fins ara.

Aquesta funció permet guanyar temps i dinamisme als assajos. Ara, l’Àngel ja pensa en una nova eina per a l’aplicació, el mòdul social que incorporaria els esdeveniments no castellers, sinó de l’activitat social de la colla, com dinars, excursions o projeccions al local.