Cada any se celebren dues edicions del Mínim i el 7 de novembre és el torn del Mínim de tardor d’enguany. Fins al 31 d’octubre, joves d’entre 18 i 29 anys poden presentar espectacles d’arts escèniques d’una durada màxima de cinc minuts: teatre, dansa, circ, música, performance, audiovisual i tot allò que es pugui representar en un escenari.

Fa quatre anys que el Centre Cívic Sarrià organitza aquest concurs de mostra i suport a la creació jove que també vol ser un lloc de trobada entre artistes, tal com explica Xavier Casino, dinamitzador cultural del Centre Cívic Sarrià: “L’objectiu és donar una mica d’acompanyament a tots aquests joves creadors que estan fent coses a la ciutat i que busquen petits espais per testar, per mostrar i també vol ser un espai de trobada entre tots aquests creadors”.

Tot i que la selecció dels participants es fa des de l’equipament, el jurat del concurs són els mateixos concursants que es voten entre ells. D’aquesta manera es potencia el contacte entre els creadors i les diverses disciplines. “Des que em vaig presentar l’any passat ara tinc un lloc un poder venir a assajar, on puc contactar amb gent de teatre, d’altres disciplines i això engresca i és interessant de cara a seguir creant”, explica Lia Sampai, cantautora i participant.

A part del Mínim, el Centre Cívic Sarrià té diversos projectes relacionats amb la creació jove com el servei de residències escèniques La Tramoia o els bucs d’assaig per a músics.