Mitjançant el taller audiovisual, els usuaris del casal cívic han pogut rememorar i deixar constància audiovisual d’on estaven localitzats els cinemes més propers a la Trinitat Vella, espais que van marcar la trajectòria cultural dels seus espectadors i que ara han revelat en el projecte que han presentat al casal cívic. En el taller han despullat el seu passat personal mitjançant les escenes dels clàssics.

“La seva motivació estava tan vinculada al cinema com al barri”, explica des de Drac Màgic Raquel Marques. Al cap i a la fi, l’audiovisual que han elaborat mostra el relat des que “van arribar aquí, on veien cinema quan eren petits, quines eren les sales de cinema que existien, quines pel·lícules han marcat els seus imaginaris…”. Ara aquestes històries des del Pla de barri de la Trinitat Vella s’han volgut conservar.

La memòria més enllà de pedres i edificis

De fet, el programa municipal va més enllà de rehabilitar urbanísticament el nucli urbà. També cerca revitalitzar el capital cultural dels seus veïns. Tal com emfatitza el responsable del Pla de barris de la Trinitat Vella, Thomas Louvat, el taller, en aquest cas, no busca tractar la “memòria hegemònica”, sovint relacionada amb la història dels espais i dels edificis, sinó que posa el seu objectiu en un altre context: “Hi ha tota una memòria més amagada que és dins dels recorreguts de vida de cadascú i de cadascuna”, apunta. A la tornada de l’estiu està previst que el projecte també es dugui a terme als barris de la zona nord de la ciutat, com ara a la Trinitat Nova.