L’emperador de Dinamarca té per costum estrenar diversos vestits cada dia. Però ja cap el satisfà i necessita el millor vestit de tots. Tant és així que serà un vestit únic que només els més intel·ligents podran apreciar-lo. Aquesta és la trama clàssica del conte danès que la Roda Produccions ha adaptat a musical.

La companyia va començar a preparar ‘El vestit POP de l’Emperador’ fa un any i s’ha nodrit d’espectacles de fora de l’escena catalana per crear una obra vistosa i amb cançons originals. “Molt fresc, molt dinàmic i amb molta música”, el descriu Dani Cherta, director de la companyia. Aquestes característiques fan que el musical vagi adreçat a infants, joves i tota la família. Segons Cherta, han volgut tenir molt en compte els infants d’entre 6 i 8 anys i també els joves. Per això han fet servir una escenografia i un vestuari molt vistós amb grans perruques i molta llum i colors.

Una reflexió sobre les xarxes socials

El musical també vol fer reflexionar els joves sobre l’ús de les noves tecnologies i el perill de les xarxes socials. El jove actor Guillem Martí, Premi Butaca al Millor Actor de Musical pel seu paper protagonista a ‘El Petit Príncep’, dona vida a un emperador de vanitat extrema i molt extravagant que tot el dia està pensant en quina fotografia pujar a les xarxes socials.

‘El vestit POP de l’Emperador’ s’estrena al SAT! el dissabte 28 d’octubre i hi estarà els caps de setmana i festius fins al 12 de novembre. A més de funcions familiars, el dia 2 i 3 de novembre també faran representacions per a les escoles. Després de l’estrena, l’espectacle farà gira per Catalunya que interrompran per anar al Teatro Sanpol a Madrid.

Una companyia amb més de 15 anys d’història

La Roda Produccions, formada per Dani Cherta i Jordi González, va néixer a Gavà fa 17 anys i es caracteritza per adaptar al teatre musical clàssics coneguts. La seva trajectòria inclou 15 espectacles com ara ‘La princesa i el pèsol’, ‘La ventafocs, el musical amb ritme dels 50!’ o ‘Nit de Reis’. Actualment tenen en gira diversos espectacles, alguns d’ells estrenats fa anys com el cas de ‘Hansel i Gretel, el musical’.