Aníbal Calvo va néixer a Olmedillo de Roa, municipi de la Ribera del Duero (Burgos), i en l’adolescència va anar a viure a Bilbao. Amb 25 anys va arribar a Barcelona, on va treballar a Correus fins a jubilar-se. Va ser a la ciutat quan va iniciar-se en el món de la maquetació. Sense coneixements de fusteria ni ebenisteria, entre el 1973 i el 1975 va reproduir les eines i maquinària del camp que de jove havia vist a casa dels pares. Més tard, entre el 1996 i el 1997, va fer la maqueta d’una part de l’església del seu poble d’origen: dels cinc altars que té el temple, en va representar un, i també en va reproduir el campanar amb molta precisió.

Fruit de la seva imaginació han estat una casa de nines i una casa rural. Segons l’Aníbal, fer la casa de nines, entre el 2000 i el 2001, va ser molt gratificant perquè hi havia molta varietat de detalls: té 792 teules i 26 bombetes amb portalàmpades i cablejat. La casa rural és l’única de les maquetes feta amb maons petits. A més, a través de fotografies trobades a internet, l’Aníbal s’ha atrevit fins i tot a representar monuments que no ha visitat. La Torre Eiffel, feta entre el 2003 i el 2004, té il·luminació LED de diferents colors.

L’última maqueta que ha fet aquest veí de Sant Andreu és el Camp Nou. Hi ha dedicat un parell d’anys, entre el 2007 i el 2009, i per fer-hi 13.400 seients, ha fet servir 12.600 trossos de fusta. L’Aníbal recorda fer milers i milers de seients i guardar-los en caixes fins que va començar a col·locar-los a lloc.

Per l’Aníbal, fer maquetes és una manera de relaxar-se i evadir-se de la resta. L’exposició “Del poble a la ciutat” es pot veure al Casal de Barri Can Portabella fins al 26 de maig.