10u infants i joves de Baró de Viver participen en l’activitat de dinamització que es fa al parc esportiu urbà de Baró de Viver des de fa dues setmanes. Quatre monitors del club esportiu Los Planos Skate Plaza, de Badalona, hi ofereixen classes gratuïtes de patinatge cada dimarts i dijous de 18.30 a 20 h. Per participar-hi, cal tenir entre vuit i 16 anys i cal apuntar-s’hi prèviament al Centre Cívic Baró de Viver. Les famílies han de signar un document de conformitat i d’aquesta manera els participants queden coberts per una assegurança mèdica en cas de tenir alguna caiguda. L’activitat també està oberta a infants més joves però, en aquest cas, han d’estar acompanyats d’algun familiar o tutor. L’activitat està coordinada pel Centre Cívic Baró de Viver i és el punt de trobada entre els monitors i els participants. El material, inclosos els patinets, els cascos i les proteccions, el cedeixen els dinamitzadors i es recull a l’equipament. L’activitat continua oberta a qualsevol infant o jove que hi vulgui participar i, de moment, està previst que es desenvolupi durant tot el 2017.

Amb aquesta activitat es vol fomentar l’esport juvenil a la zona. Ho explica un dels monitors del projecte de dinamització de l'”skate park” urbà de Baró de Viver, Alberto Durán: “Volem crear un grup de patinatge estable que es responsabilitzi de l’espai. Alhora intentarem que aprenguin a patinar amb seguretat. Els ensenyarem com pujar al patí, la posició correcta del cos i com controlar els moviments. Els primers dies fan exercicis a nivell de terra però aviat agafen equilibri i poden començar a provar les rampes.” A més, afegeix: “Volem que els joves que participin en l’activitat aprenguin els valors de l’esport i introduir-los en el món del patinatge urbà perquè en un futur es podria convertir en una alternativa professional per a ells.”

El club esportiu Los Planos Skate Plaza és una entitat que es va constituir fa 10u anys. Es va crear a partir d’un grup de joves que practicaven el patinatge urbà al Parc de la Muntanyeta, al barri de Montigalà, de Badalona. Actualment, lideren un projecte social al barri de Fondo, de Santa Coloma de Gramenet, ofereixen tallers i classes de patinatge a diversos parcs de l’àrea metropolitana de Barcelona i es dediquen també a crear i fabricar rampes i calaixos de patinatge, a més d’assessorar altres entitats de skaters. El club esportiu Los Planos Skate Plaza desenvolupa l’activitat de dinamització a Baró de Viver sota el paraigua del Casal de Joves KAJA Gripau Blau, del barri de la Morera de Badalona.