Les botigues de Gràcia s’han agrupat en la nova Federació Gràcia Comerç. Aquesta entitat no té res a veure amb l’antiga Federació de Comerciants de Gràcia. Des de fa un any les associacions de comerciants treballen per definir estratègies, projectes i activitats davant la necessitat d’estar coordinades. Ja han presentat la nova federació, en què participen més de la meitat d’associacions de comerciants de Gràcia.

Són 11 les associacions de comerciants que s’han agrupat en la Federació Gràcia Comerç. Són entitats de tot el districte de Gràcia que tenen en comú el comerç de proximitat i l’arrelament al barri i han pensat que juntes podrien potenciar una marca, cuidar la zona i donar-se a conèixer a la resta de la ciutat. La singularitat de les botigues de Gràcia són la convivència de joves emprenedors amb botigues històriques. Experiència amb energia i idees noves. Una de les propostes que s’està treballant és la presència a les xarxes socials de la federació, les associacions i les botigues, també una intranet, perquè els comerciants es puguin comunicar fàcilment. La nova entitat també té dinamitzadores i el suport del districte de Gràcia, que ha facilitat tot el procés de constitució.

Les 11 associacions de comerciants que, de moment, en formen part són: les associacions d’Astúries, de Ramon y Cajal, de Travessera de Dalt, de Vallcarca i Rodalies, de Verdi Comerç, de Travessera Central, de Torrijos, de Riera de Sant Miquel, de Portal de la Llibertat, l’Eix Torrent i d’Artesans i Artistes de Gràcia. Els botiguers consideren que els calia una sola veu que fos interlocutora amb l’Administració, amb altres entitats o amb els veïns.

La primera acció conjunta serà al maig amb la Diada del Comerç al Carrer. També es faran accions per la Nit Lila o la campanya de Nadal. Ara, ja són més de la meitat d’associacions del districte que en formen part, però la idea és seguir creixent per anar fent pinya.