El cofundador de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, ha estat a betevé directe per parlar dels 50 anys de la companyia i del moment que viu actualment el teatre a casa nostra. En referència als orígens de Dagoll Dagom, ha explicat que va sorgir en un moment d’eclosió de companyies que veien el futur amb optimisme, com Comediants, La Cubana i La Fura dels Baus. “Nosaltres som de l’època de les companyies. Ara és una època de productores“.

Durant 50 anys, Dagoll Dagom ha facturat més d’una trentena de musicals, molts dels quals de creació. Però tot i els èxits repetits de ‘Mar i cel’, no tot han estat flors i violes. “Hem tingut algun fracàs, perdent diners i il·lusió. Però el que ha comptat és l’autoestima i l’autoconfiança”, ha reconegut. Sobre els musicals franquícia ha comentat que “són incòmodes, perquè t’obliguen a reproduir l’espectacle punt per punt i coma per coma”.

Futur incert per atrezzo i figurins

Dagoll Dagom emmagatzema el vestuari i molts elements d’atrezzo dels muntatges, inclòs el vaixell de ‘Mar i cel’, en una nau de Gelida. Ara s’obre la incògnita sobre el futur d’aquest material, perquè la nau té un cost de lloguer que ja no té sentit pagar un cop la companyia plegui veles. “Gairebé tots els decorats han anat a l’abocador, perquè és molt car l’espai que ocupen”, ha explicat. “No tenim cap oferta pel vaixell. I no hi ha un museu on càpiga tot el que hem acumulat. M’agradaria que acabés als hangars de la Copa Amèrica”, ha afegit amb sornegueria.

Joan Lluís Bozzo va fer un pas al costat fa uns anys, deixant als seus socis Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel les regnes de la companyia. “He fet teatre durant més de 50 anys, i ara estic molt bé. Em dedico, com va dir aquell, a la ‘vida petita’“.