Aquest dijous abaixarà la persiana de manera definitiva un dels darrers negocis de tota la vida que encara hi ha oberts al barri del Raval, la Pastisseria Fàbrega. La decisió no ha estat fàcil per a la família que regenta el local des del 1959, quan el pare de la família va començar a vendre pastissos al carrer de Sant Antoni Abad, 3. Des de fa un bon grapat d’anys el negoci va passar a les mans del seu fill, Jordi Fàbrega, que ha estat el darrer mestre pastisser de la casa i un dels pocs que fins ara exerceixen l’ofici en aquesta zona de Ciutat Vella.
Sense relleu a la Pastisseria Fàbrega
La Pastisseria Fàbrega és un dels pocs comerços de barri que havien aguantat el pas del temps, les crisis econòmiques de les darreres dues dècades i el monocultiu comercial creixent de la zona configurat a base de fruiteries, carnisseries, supermercats i botigues de telefonia. Després de 63 anys, però, la família Fàbrega ha decidit posar punt final a la venda de pastissos, pastes i bombons. Dues causes expliquen la decisió: un problema de salut del propietari encarregat del negoci i la falta d’un relleu a la família. Aquest dijous els responsables s’acomiadaran del veïnat del Raval.