Cada dilluns ens mirem la ciutat més de lluny amb el ‘Mirador Barcelona’, del ‘bàsics’. I aquest dilluns ho hem fet amb algú que és barceloní d’adopció, el músic i presentador islandès Halldór Mar. Va arribar amb 21 anys —ja en fa 25!— i ja s’ha quedat aquí a viure.

Nascut a Reykjavík (Islàndia), ha estat músic des de petit, quan feia música amb les olles i paelles de la seva mare en un petit poble d’Islàndia. Però no es va dedicar ni a la bateria, ni al piano, com ella desitjava: va ser la guitarra la que el va enamorar. L’ha tocada en totes les seves formes, però va estudiar a fons la seva versió clàssica.

Amb el pas del temps va començar a crear la seva pròpia música presentant-la en petits concerts per pubs irlandesos, en els quals fa anys que animen la nit barcelonina. Aquest treball de pop-rock de cantautor alternatiu fa anys que ho fa, i ja era hora que les seves creacions es plasmessin en un disc. En 2009 es va editar el seu primer àlbum en solitari, ‘Simple’, sota el segell Daruma Records, que precedeix els seus propers treballs: ‘Records i confusió’. També ha fet discs com ‘Winds’, versions en anglès de cançons icòniques catalanes.