Els XIX Premis Barcelona Comerç, que es van lliurar aquest dimarts, reconeixen els establiments de barri. Aquests guardons a la proximitat els atorga l’associació d’eixos comercials Barcelona Comerç i van premiar, entre altres, la gelateria artesana Obrador DelaCrem, reconeguda amb el premi al millor comerç de proximitat, i la pastisseria Foix de Sarrià, que ha recollit el Premi De Barcelona al Món.
N’ha parlat al bàsics Massimo Pignata, de la gelateria artesana Obrador DelaCrem, que ha explicat que “Barcelona té moltes ànimes: cosmopolita i local. És molt fàcil enamorar-se de la ciutat i de la consciència d’arrelament als barris”. Ells fan gelats tot l’any.
Un altre dels comerços premiats és centenari. Jordi Madern, de la pastisseria Foix de Sarrià, assenyala la importància de combinar “antiguitat i modernitat”. De fet diu que “vam ser els primers a fer panettones a Espanya”, fa 50 anys.