1. GABRIEL GARZÓN-MONTANO

Sala Apolo. Nit de dissabte 21 a les 0 h

El seguidors de l’R&B a Barcelona són éssers frustrats, al menys ho eren fins fa ben poc. Escena autòctona mínima i poques gires internacionals que fessin parada a la nostra ciutat. Des de fa uns anys, festivals com el Primavera Sound s’esforcen per programar grans figures del gènere, encara que després alguns no es presentin (Ejem, Frank Ocean). El Primavera Club va més enllà i programa artistes transversals com Gabriel Garzón-Montano, que barreja soul, electrònica, funk i ritmes tropicals amb una elegància singular.

 

2. STARCRAWLER

Sala Apolo. Divendres a les 21.15 h

Insultantment joves. Joves que encara no han acabat l’institut i encara li canten a les formigues del pati. ‘Ants’ és la seva carta de presentació, una cançó descarada, enganxosa que ens trasllada al glam rock i al punk més divertit dels 70. Potser per això l’Elton John els va punxar en el seu programa de ràdio. Potser és que es mor de ganes de pujar a l’escenari amb la teatral “frontwoman” Arrow de Wilde.

 

3. AMBER COFFMAN

Sala Apolo. Dissabte a les 22.30 h

Vindria a ser una de les caps de cartell, si és que encara existeix en un festival com el Primavera Club. Amber ja no és una Dirty Projector però la seva veu continua molt sol·licitada: Major Lazer, J. Cole o Frank Ocean (sí, el mateix) són alguns dels artistes amb qui ha col·laborat últimament. Amb ‘City of No Reply’, Amber Coffman deixa de ser comparsa i tot i que manté alguns tocs indies propis de la seva banda anterior, el seu disc en solitari està més a prop del pop lluminós de les bandes de noies dels 90. Sí, heu llegit bé. Els 90 són els nous 80.

 

4. DBFC

Sala Apolo. Nit de divendres a les 0 h

La música de ball no havia estat mai el tret distintiu del Primavera Sound. Grups per tallar-se les venes era la tònica habitual. D’uns anys ençà, però, el festival ha ampliat l’oferta d’electrònica amb nous escenaris i artistes que conviden a despertar de la letargia. Al Primavera Club, DBFC, un duet d’energies electròniques, guitarres rock i ritmes piscodèlics.

 

5. SUPERORGANISM

Sala Apolo. Diumenge a les 22.20 h

Un experiment només possible al segle XXI. El nucli del grup es va conèixer a través d’un fòrum musical a internet. El 2016, dos dels membres de la banda van enviar una demostració i Orono, de 17 anys, la va retornar en menys d’una hora amb lletres i melodies vocals. Devia ser una adolescent avorrida. Ja no ho serà més: ara s’ha traslladat a Londres, on viu amb la resta del col·lectiu. Són vuit persones. Si superen els problemes de convivència i signen un disc tan encertat com el seu single de presentació, ‘Something for your M.I.N.D’, estarem parlant d’una de les grans revelacions de l’any 2018.