Atenció als amants del cinema!

El clúster creatiu Palo Alto Barcelona acull durant els mesos d’abril, maig i juny tres sessions matinals gratuïtes de cinema mut, realitzades en col·laboració amb el director i guionista David Trueba i musicades pel col·lectiu Visual Phonic.

El cineasta madrileny ha seleccionat per a aquesta primera edició de MUT Palo Alto tres grans pel·lícules dels anys 20: ‘Sherlock, Jr.’ (Buster Keaton), ‘The Freshman’ (Harold Lloyd) i ‘L’enemic de les rosses’ (etapa muda d’Alfred Hitchcock).

Pel·lícules amb banda sonora en directe

Totes les pel·lícules es projectaran en una de les naus de Palau Alto i aniran acompanyades d’una banda sonora en directe, pensada específicament per a cadascuna d’aquestes. El DJ Javier Verdes, membre de Visual Phonic, serà el responsable de les composicions musicals, basades en sons electrònics.

L’accés a les projeccions serà gratuït, prèvia inscripció, i als assistents, a més, se’ls donarà un vermut en acabar la sessió. Què, us hi apunteu?

  • diumenge, 28 d’abril, a les 12 h: 

‘Sherlock, Jr.’, Buster Keaton (1924). Buster Keaton dirigeix i protagonitza aquest film sobre la màgia del cinema, els somnis i, sobre el detectiu més famós de la història de la literatura i el cinema, Sherlock Holmes. L’any 2005, la reconeguda revista ‘Times’ va triar aquesta pel·lícula com una de les 100 millors de la història.

  • diumenge, 19 de maig, a les 12 h:

‘The Freshman’, Fred C. Newmeyer / Sam Taylor (1925). Una de les comèdies més divertides del cinema mut conté la seqüència esportiva més brillant de tots els temps. Harold Lloyd, l’actor còmic per excel·lència als Estats Units, encarna en aquest film un estudiant que aspira a aconseguir la popularitat i decideix incorporar-se a l’equip de futbol universitari. Un dels films de més èxit dels anys 20.

  • diumenge, 16 de juny, a les 12 h:

‘L’enemic de les rosses’, Alfred Hitchcock (1927). No tothom sap que el geni del suspens va rodar 10 pel·lícules mudes a Anglaterra abans de dedicar-se al cinema sonor. Un d’aquests films és ‘L’enemic de les rosses’ (‘The Lodger: A Story of the London Fog’), una història sobre un assassí en sèrie a Londres. El primer film en què Hitchcock va començar a aplicar el seu estil narratiu.