moritz feed dog

Després de dos anys sense poder-se celebrar per la pandèmia, torna el festival de documentals de moda Moritz Feed Dog, que se celebrarà entre el 12 i 15 de maig al cinema Aribau de Barcelona. Ja s’han anunciat 13 títols que formaran part de la programació, sent el documental de la sessió inaugural una oda a la dissenyadora que va popularitzar la minifaldilla Mary Quant i a l’Swinging London, aquella societat efervescent i juvenil dels anys 60 a la capital del Regne Unit.

El documental inaugural es titula ‘Quant’, la dissenyadora de moda avançada al seu temps i empresària en un món d’homes que va revolucionar el sector i tota la societat amb la minifaldilla, tot i que no se sap del cert si va ser ella o un altre dissenyador, André Courreges, qui la va inventar. La directora d’aquest documental, Sadie Frost, assistirà a l’estrena.



Quan?

Del 12 al 15 de maig del 2022.


On?

Als cinema Aribau de Barcelona.


Preus

Entrada individual: 8 € | Abonament de tres films: 18 € | Abonament de sis films: 34 €.


Tràiler de ‘Quant’, documental de Sadie Frost

Un film sobre el sabater Salvatore Ferragamo tanca la programació

Fa uns dies, l’organització del festival va comunicar que la programació, composta en total per 17 documentals de moda, s’havia tancat amb una incorporació final: ‘Salvatore: shoemaker of dreams’, una peça sobre Salvatore Ferragamo, un noi de Bonito, un poblet italià, que es va convertir en el dissenyador de calçat que va conquerir els peus de mig Hollywood.

El director d’aquest documental és Luca Guadagnino, també director de pel·lícules com ‘Call me by your name’, guanyadora d’un Oscar. A més dels passis, hi haurà taules rodones i Q&A amb directors.

Films sobre Pierre Cardin i Karl Lagerfeld

La resta dels documentals que l’organització ha anunciat que formaran part de la programació d’aquesta edició es reparteixen entre els grans noms del disseny de moda i els grans temes de reflexió. Així, entre els primers trobem ‘House of Cardin’, dirigit per P. David Ebersole i Todd Hughes, en què es revelen alguns misteris de Pierre Cardin, el dissenyador italià més afrancesat, i qui va revolucionar el món de la moda amb els seus dissenys futuristes i minimalistes als anys 60.

Els dissenyadors Karl Lagerfeld i Martin Margiela també seran objecte d’anàlisi en altres documentals, igual que el fotògraf Helmut Newton. Entre els metratges n’hi ha un de nacional: ‘OSO, historia de un icono’, en què la directora Amanda Sans Pantling intenta entendre el fenomen de la saga de joieria Tous.

Entre els grans temes de reflexió actuals de la moda hi ha la sostenibilitat i les condicions laborals, i per aprofundir-hi caldrà anar a veure ‘A fashion uprising’, en què Laurent Lunetta i Ariel Wizman recuperen el pitjor desastre humà recent del món de la moda ràpida: l’esfondrament dels edificis de Rana Plaza, a Bangladesh, en què va morir un miler de persones, treballadores de marques de moda ràpida.


Fotograma del documental ‘A fashion uprising’

Especial el Brasil

Aquesta edició posarà el focus als documentals de moda brasilers amb tres títols recomanats per a l’edició brasilera del propi festival. La creativitat estètica i el disseny de moda més punter d’aquell país es veuran a ‘Favela é moda’, sobre l’agència de models Jacaré Moda, sorgida de la favela més gran de Rio de Janeiro; ‘Waiting for the Carnival’, que ens porta a la ciutat de Toritama, capital brasilera dels texans i que només s’atura per la setmana de carnaval, i ‘Alfaites de belo horizonte’, un homenatge fílmic a cinc sastreries tradicionals d’aquella ciutat.