crush fest barcelona 2024

Tot a punt per al Crush Fest a Barcelona 2024. Arriba la primera edició del festival de literatura juvenil o “young adult”, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB). La cita, que es farà durant el cap de setmana del 16 i 17 de març, serà la primera que es faci a casa nostra emulant els que es fan a EUA i reunirà més de 50 autors catalans, nacionals i internacionals.

Les lectores (hi ha moltes més dones que homes) s’organitzen i creen comunitat recomanant-se llibres a TikTok. Els llibres recomanats per aquesta via s’esgoten i es venen milers de còpies. Aquí, tota la informació sobre el que cal saber del Crush Fest a Barcelona 2024.


Crush Fest a Barcelona 2024: què és la literatura “young adult”?

S’anomenen novel·les “young adult” aquelles amb protagonistes que no superen els 25 anys, que poden pertànyer a qualsevol gènere (romàntica, thriller, fantasia, etc.) i poden abordar temes que toquen als joves de prop com la recerca d’un treball estable, abusos, suïcidi, “bullying”, la maternitat o la superació de traumes de la infància que impedeixen el desenvolupament de la vida adulta.Quan?

16 i 17 de març del 2024


On

Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Plaça de la Universitat


Horaris

  • Dissabte, 16 de març: 9 a 20 h
  • Diumenge, 17 de març: 10 a 20 h

Preu

  • 15,50 euros (un dia)
  • 26 euros (els dos dies)
  • 80 euros (dos dies i la festa posterior)

Cal comprar l’entrada a internet (al web del certamen), no hi haurà espai físic per adquirir-laQuè hi trobareu?

Al festival participaran, entre d’altres, autors nacionals com Elena Armas, Laia López, Blue Jeans, Mercedes Ron, Inma Rubiales o Rebeca Stones, i autores internacionals que viatgen per primera vegada a Espanya com Karen M. Macmanus, una autora que ha venut més de 7 milions de llibres a tot el món i la triologia del qual ‘Algú està mentint’ ha estat convertida en sèrie per Netflix o l’australiana supervendes C. S. Pacat. El festival inclou també les catalanes Sònia Guillen, Mireia Lleó i Judith Espígol.


Autors per dies

Elena Armas, Laia López, C. S. Pacat, Blue Jeans, Karen M. Mcmanus, Alena Pons, Ricard Efa, Gema Vadillo, Miriam Bonastre, Alexandra Roma, Jen Bernal, Iria G. Parente & Selene M. Pascual, Iryna Zubkova, Andrea Longarela, Susana Rubio, Sandra Miró, Cristina Mellado, Niloa Gray, Belén Martínez, Lidia Ciprés, Violeta Reed, Marina Greco, Judit Mulet, Vicent L. Ochoa i Helena Vicente.

Adalyn Grace, Mercedes Ron, Inma Rubiales, Rebeca Stones, Cherry Chic, Alina Not, Alba Zamora, Josu Diamond, Irene Franco, Pol Ibáñez, Myriam M. Lejardi, Antonio Hidalgo, Andrea Izquierdo, Adriana Criado, Silvia Aliaga, Cristina Prieto Solano, África Vázquez Beltrán, Anastasia Untila, Pat Marín, Judith Espígol, Sònia Guillén Colomer, Mireia Lleó, Irene Morales i Aida Marti.