(EFE) L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa aquest dijous una comissió d’estudi sobre les modificacions legislatives que es poden adoptar per lluitar contra la multireincidència. L’impulsor de la iniciativa és el Grup Municipal de TriasxBCN i serà el seu portaveu, ​​Jordi Martí Galbis, qui presidirà la comissió, que preveu presentar conclusions abans de l’estiu.

Lluitar amb eficàcia contra la multireincidència

El mes de desembre, el Ple va aprovar una iniciativa de TriasxBCN pactada amb el govern municipal del PSC, que, entre altres coses, acordava impulsar la creació d’una comissió d’estudi no permanent, a constituir el primer trimestre del 2024, amb l’objectiu de debatre i acordar les modificacions legislatives necessàries per lluitar amb eficàcia contra la multireincidència i altres fenòmens delictius.

Al febrer, el ple va aprovar crear aquesta comissió i designar com el seu president el regidor portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, i com a vicepresident, el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. La comissió estarà integrada per dos regidors de cadascun dels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona (TriasxBCN, el PSC, BComú, ERC, PP i Vox).

Estudiar i acordar reformes legislatives

L’objecte de la comissió és estudiar les reformes legislatives, que afectarien bàsicament el Codi penal i la Llei d’enjudiciament criminal, així com la planta judicial, amb l’objectiu de reduir dràsticament el fenomen de la delinqüència multireincident vinculada sobretot a la comissió de determinats il·lícits penals (furts, robatoris amb intimidació) i aconseguir l‘enjudiciament dels delictes lleus en els terminis previstos per la llei.

Les cinc sessions de la comissió inclouran la presentació d’un informe de govern sobre el tema a tractar, les compareixences dels experts i les intervencions dels grups municipals. La cinquena i última sessió serà la de conclusions, en què es presentarà l’informe.