Al cor del Raval hi ha un bar més que centenari que ha estat espectador de luxe de la transformació del barri sense perdre la seva essència. El bar Resolís va néixer com a celler, però actualment té una oferta més gastronòmica, centrada, sobretot, en tapes tradicionals i de més modernes.

El bar Resolís va obrir com a bodega l’any 1893. El va obrir Pere Giralt i va anar passant de generació en generació fins que l’any 1984 el va agafar la família de la propietària actual, Carmen Rodríguez Jiménez. La Carmen recorda en aquest ‘Va passar aquí‘ l’ambient del local d’aquells anys: “Aquí reuníem tota classe de gent, des del director de l’Institut d’Estudis Catalans fins al senyor que venia de la Rambla de fer el seus tripijocs”.

Dos estils de Resolís

L’any 2006, els pares de la Carmen es van jubilar i “va començar a regentar el bar un altre noi que es deia Bernardo”, recorda. L’ambient del local va canviar i es va reconvertir en un bar de copes modern. Aquesta etapa es va tancar amb l’arribada de la pandèmia. I un dels socis actuals, Santi González Miret, explica que van decidir tornar als orígens: vermut, tapes i menjars, per “fer un ambient casolà”.

Un local emblemàtic al Raval

El Santi explica que quan van agafar el Resolís, tots els socis tenien molt clar que s’havia de conservar el valor del local, i destaca que tota la fusta que hi ha o els miralls encara són els originals. Per ell, és important que “en un món globalitzat, que et pots trobar el mateix a Nova York o aquí, es puguin mantenir locals singulars com aquest, i més en un barri com el Raval”.

Una idea compartida amb la Carmen que considera que “ja es va perdre bastant quan hi va haver la transformació del barri del Raval”. Per això, diu, no s’haurien de perdre els comerços que van quedar, ja que serveixen per “recordar tota la nostra història, i sobretot una altra època d’aquest barri”. I per ella, el bar Resolís és un d’aquests locals mítics que queden al Raval.