La Coordinadora proposa crear “canals alternatius que ajudin a evitar els col·lapses”. Per això, en un comunicat, l’entitat concreta que es podrien obrir centres sociosanitaris que permetin atendre “malalts crònics, grans i fràgils”, que ara no en tenen prou amb l’atenció que poden rebre als Centres d’Atenció Primària (CAP) i per això moltes vegades els acaben derivant a les urgències dels hospitals. L’associació també proposa incidir més en l’educació sanitària per tal “d’implicar els usuaris en el bon ús dels recursos sanitaris”.

Mentre continuïn els problemes, però, la Coordinadora considera que “els ciutadans estem legitimats per anar on creiem que ens poden ajudar a resoldre els problemes de salut que patim”. Critiquen també que “ajornar les intervencions programades, que fa temps esperen, no pot ser la millor solució” perquè qui “pateix és sempre el mateix usuari”.

Situació estable als hospitals

Els hospitals de la ciutat no han registrat un gran repunt d’ingressos en les últimes hores, de manera que la situació es manté estable. Dels 24 llits extra que l’Hospital Clínic ha habilitat a l’edifici de la Maternitat, n’hi ha set que ja els han ocupat pacients derivats de l’Hospital Vall d’Hebron. Mentre que a l’Hospital del Mar, aquest dilluns hi van haver 256 entrades, una xifra similar a la mitjana, i el mateix va passar al de Bellvitge, amb 317 entrades en un dia.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a