A les set de la tarda els equips d'emergència sortien a la recerca de persones que dormen al carrer per oferir-los allotjament i acompanyar-los a un centre d'acollida. Nou vehicles i 30 voluntaris i professionals que, durant la nit, han pentinat la ciutat. Aquest dispositiu de reforç s'emmarca en l'operació Fred en nivell 2 que ahir va activar l'Ajuntament per l'onada de fred siberià. Segons dades del maig del 2016, a Barcelona hi ha més de 900 sense llar, entre ells l'Isubah, que pernocta en un caixer i que pren mesures per aïllar-se de les baixes temperatures. "Cartón, más cartón, más cartón, más cartón. Hay que tapar-se, ponerse tres o cuatro pantalones, ponerse dos o tres jerseys, ponerse una chaqueta gordita." A les 10 de la nit no havia rebut la visita dels equips d'emergència, però mentre cercava material per abrigar-se, algú havia deixat provisions al caixer. "Han dejado la comida aquí pero no estábamos, estábamos buscando cartón por aquí y por allá. A la vuelta, cuando he vuelto, había una bolsa ahí de comida. Había croissants, había arroz, había garbanzos, había pescado, carne, yogurt..." L'Isubah assegura que, si els hagués vist, no hagués dubtat en marxar amb ells, mentre que d'altres haguéssin dit que no. "No, porque no me gusta. No quiero dormir en el albergue porque en el albergue la gente... no me gusta. Hay mucha gente mala, ladrones..." Passades les 12, els termòmetres ja marcaven cinc graus i l'ambient era cada cop més gèlid. Un equip de dues persones del Centre d'Urgències i Emergències Socials treballava als voltants de l'estació del Nord, un dels punts de la ciutat on hi pernocten més sense sostre. El procediment és el mateix en tots els casos: s'aproximen a la persona, li prenen algunes dades i li ofereixen allotjament. Si l'accepta, se l'emporten. Després de dos intents, finalment un jove, que descansava al Mercat del Fort Pienc amb altres companys, rep l'ajuda de bon grat. Recullen les seves pertinències, l'acompanyen al vehicle i el porten a un centre de la xarxa per proveir-lo d'aliment i escalfor. La feina, però, continua. Aquesta matinada de dimarts els equips d'emergència han estat actius fins les sis del matí.

El dispositiu de reforç s’emmarca en l’operació Fred en nivell 2 que aquest dilluns ha activat l’Ajuntament per les baixes temperatures. A les 19 h, sis equips es posaven en marxar per pentinar la ciutat durant tota la nit per oferir allotjament als sensesostre i acompanyar-los a un centre d’estades breus del CUESB. Segons dades del mes de maig del 2016, a Barcelona hi ha més de 900 persones que viuen al carrer.

BTV ha pogut observar com treballen els equips. El procediment és el mateix en tots els casos: s’aproximen a la persona que pernocta al carrer, li agafen algunes dades i li ofereixen allotjament. Si l’accepta, se l’emporten a un centre de la xarxa per proveir-lo d’aliment i escalfor. Els equips d’emergència han estat actius fins ben entrat el matí, i així es mantindran fins que finalitzi l’onada de fred.

A més dels 30 voluntaris i nou vehicles, el dispositiu també compta amb 12 educadors del Servei del SIS Medi Obert. En total, el pla d’acolliment nocturn de l’operació Fred disposa de 183 places, 108 al Servei d’Estades Breus i 75 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències, en funcionament durant tots els mesos d’hivern.