La llosa que ha quedat a la ronda de Sant Antoni, que va servir per acollir el Mercat de Sant Antoni mentre se’n feien les obres, està pendent d’una intervenció aquest novembre, amb una proposta de pacificació del carrer per on circularan només transport públic, vianants i bicis. Mentrestant, per dinamitzar l’espai i dotar-lo de nous usos, l’Ajuntament ha impulsat aquest estiu un projecte comunitari. Són dues guinguetes fixes, una per a adolescents, que funciona a la tarda, i una altra per a nens més petits que està oberta durant tot el dia de dilluns a diumenge. La iniciativa s’emmarca en el Pla de barris.

Jocs sense distinció de gènere per als més petits

L’Àgora Familiar de la ronda de Sant Antoni tot just ha començat aquest cap de setmana passat i ja hi té usuaris fidels. La diversitat de jocs i el bon ambient atrauen les famílies i són d’allò més estimulants per als més menuts.

Jocs sense distinció de gènere

Són propostes pensades per a totes les edats i sense diferenciar-les per sexe. Es treballa la motricitat i també joc simbòlic, dibuix o construccions. La guingueta obre cada dia de dilluns a diumenge.

És un pas intermedi, juntament amb altres inciatives, abans no arribi la reforma definitiva de la ronda.

Connecta Sant Antoni amb el Raval

La ronda de Sant Antoni connecta aquest barri amb el Raval, barris d’on venen la majoria dels usuaris, com el Ruben Racines, que hi viu a tocar i hi ve amb els seus dos fills.

La Patricia jugant amb el seu fill

Però també n’hi ha que es desplacen des de més lluny, com la Patricia Reinara, que ve des de la plaça d’Espanya i considera que aquesta els ha semblat una gran proposta, sobre tot per als més petits.

Un èxit d’assistència

Per aquesta guingueta de jocs hi passen una setantena de criatures per dia, 35 per torn, acompanyades d’algun familiar o responsable, ja que no hi poden assistir sols. Sembla que de moment està assolint l’objectiu fixat de generar més vida comunitària i dinamitzar l’espai.