Volen un futur més sostenible. Prop de mil persones han exigit canvis en les polítiques mediambientals. Una responsabilitat que diuen, recau en els líders que a partir de dilluns es reuniran a la cimera de Barcelona. Sota el lema "El clima no està en venda" unes 40 entitats ecologistes han demanat que el tractat que ha de substituïr el de Kyoto sigui ambiciós. ESTER VIVES, campanya "El clima no està en venda" "Exigim que hi hagin reduccions obligatòries i en el territori de gasos d'efecte hivernacle, no com ara que es comercialitza amb els mateixos. Reivindiquem i exigim un canvi de model en la producció, la distribució i el consum que està generant un canvi climàtic i una crisi ambiental sense precedents." Es mostren escèptics amb el que pugui passar a Copenhaguen el proper 12 de desembre. Creuen que de moment, les negociacions sobre el clima van per un camí equivocat. La protesta ha acabat amb la lectura d'un manifest. Les diferents entitats han exigit mesures reals als governs per frenar el canvi climàtic.

Els manifestants han sortit de la plaça de la Universitat a les 17 hores i han arribat fins a la plaça de Sant Jaume. La principal demanda és que el tractat que ha de substituir el Protocol de Kyoto sigui respectat pels països i a la vegada tingui plantejaments ambiciosos.

Els organitzadors denuncien que els gran grups empresarials pressionen per “aigualir i mercantilitzar” el Tractat de Copenhaguen. També es queixen dels que consideren els culpables de l’actual crisi econòmica i social, el sistema capitalista i les institucions del Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial i la Organització Mundial del Comerç.