Fan cua impacients perquè arribi el seu torn. "Esperem per pujar al trenet que arriba per les festes." "Me subiré y disfrutaré el viaje." I dit i fet. El trenet de Nadal de l'Eix Comercial Cor d'Horta fa anys que funciona. El lloguen a una empresa de Girona que durant l'estiu el fa servir com a tren turístic. El mateix passa amb el de l'Eix de la Sagrada Família. Ha vingut en vaixell des de Mallorca. Durant les festes es vesteix de Nadal i fa sonar nadales. "Me encanta que los niños estén felices y que haya música por todas partes." "M'agrada una mica perquè va ràpid." "Vinc a fer de cangur del nen i com que estan al barri aprofitem." L'èxit dels trenents de Nadal ha fet que cada vegada més eixos comercials de Barcelona apostin per aquests vehicles amb l'objectiu de dinamitzar el comerç de la zona. Ja en són una desena. El de l'Eix Maragall fa només tres anys que circula i ja s'ha fet petit. MARIANA JUÁREZ, dinamitzadora de l'Eix Maragall "Cada tarda hi ha aquestes cues tan aquí com a l'altra parada. Hi ha gent que es queda sense poder pujar a la primera tanda i tot." Hauran de tenir paciència perquè el recorregut és dels més llargs, tarda 45 minuts a fer tota la volta.

Alguns dels trenets de Nadal ja fa anys que circulen durant les festes, com per exemple el de l’Eix Comercial Cor d’Horta o el de l’Eix de la Sagrada Família. Van plens gairebé cada viatge, sobretot de nens petits acompanyats de pares i avis. La bona acollida ha fet que cada cop siguin més els eixos que lloguen aquests vehicles per Nadal per col·laborar a dinamitzar el comerç. L’any passat, per exemple, es va afegir un trenet més a Gràcia i fa només tres anys es va estrenar el de l’Eix Maragall, on, sovint, els vagons es fan petits per tota la gent que hi vol pujar. “Cada tarda es fan cues a les dues parades del trenet“, explica Mariana Juárez, dinamitzadora de l’Eix Maragall, “hi ha gent que s’ha d’esperar que faci tota la volta”, afegeix.

Els trenets de Nadal que recorren Barcelona es lloguen a empreses que durant els mesos d’estiu els fan circular com a vehicles turístics. El de la Sagrada Família, per exemple, ha vingut de Mallorca i el de Maragall, de Vic.