El sindicat d’infermeria Satse Catalunya alerta que “gestionar millor els serveis sanitaris no significa flexibilitzar condicions laborals”. L’organització explica que el Document de bases del Pacte Nacional de Salut en el punt 10.7 proposa textualment “redissenyar la política de persones del sector salut i social, revisant també l’actual règim estatutari i valorant-ne la possible eliminació”. El text continua argumentant que això afavoriria “la captació i retenció de talent” i la “compartició de professionals entre els diferents proveïdors”.

Satse Catalunya recorda que el sistema sanitari català té una deficiència enorme de professionals infermers, fisioterapeutes, llevadores i d’altres categories. Les raons són diverses, però una de les fonamentals “és que fora del nostre territori se’ls ofereixen millors condicions i més estables”. Aquest és el motiu pel qual el sindicat troba “increïble que un grup d’experts proposin eliminar el sistema estatutari, quan és el fet d’aconseguir una plaça fixa el que motiva infermers, llevadores i fisioterapeutes a optar per quedar-se a treballar a casa nostra”. Al seu parer, aquesta iniciativa “ni milloraria la gestió ni fidelitzaria els professionals, sinó que tendeix cap a la precarietat i desestabilització dels treballadors sanitaris”.

El sindicat anima usuaris i professionals a contestar a l’enquesta oberta pel Departament de Salut

Satse Catalunya és conscient que la participació dels ciutadans sol ser escassa, per això anima que els usuaris de la salut pública i els professionals “facin un esforç per trobar el temps de contestar a l’enquesta oberta pel Departament de Salut sobre la proposta de Pacte Nacional de Salut”. El període de consulta pública, obert fins al 18 de febrer, és “una oportunitat per deixar clar que ni usuaris ni treballadors donem suport a cap iniciativa que desestabilitzaria el sistema”.

En concret Satse Catalunya demana que opinin sobre el punt 10.7, en el qual “és important que hi hagi el màxim de persones que diguin que hi estan totalment en desacord”.

Comparteix a: